Veilige fietspaden langs N403

Op 8 oktober 2017
Veilige fietspaden langs N403

We kondigden in het voorjaar reeds aan dat er een doorbraak is in het dossier rond de heraanleg van veilige fietspaden van de Nederlandse grens (De Paal) tot aan de Stropers (zeg maar tot de vishandel of tot ‘Donckers’).  We merken daarbij op dat het ganse traject van de oude 'provinciale baan’ aan een opknapbeurt toe is.

Bijna nergens langs dit traject is het veilig fietsen. Vanuit Nederland is het zelfs ronduit gevaarlijk!

Deze baan wordt beheerd door het Vlaams Gewest zodat onze gemeente helaas geen eigen initiatieven kan ontwikkelen. Gelukkig werpen onze inspanningen vruchten af, is de boodschap begrepen en zijn de voorbereidingen voor een gefaseerde realisatie van de volledige heraanleg door het Vlaamse Gewest aangevat. We rekenen bij de eerste fase op een start op Stekens grondgebied en zullen daar als N-VA Stekene uiteraard op blijven hameren.

Uiteindelijk zal het ganse project leiden tot een veiliger verkeer van de Nederlandse grenst tot aan Vlyminckxhoek.  Men is nu volop aan het studiewerk bezig. Niet alleen veilige fietspaden maar ook aanpassingen in het rioleringsnetwerk zullen mee worden opgenomen en totale heraanleg van sommige stukken langs het volledige traject. Dat maakt het dossier omvangrijk.

N-VA Stekene houdt de vinger aan de pols.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is